fredag 30. november 2012

Rispose / DIY

I dag har jeg begitt meg ut på ukjent farvann. Jeg har sydd en rispose. Heldigvis gikk det greit, for gaven skulle gis i dag;) Denne varmes i microen, og kan legges på ømme skuldre og nakke, vonde rygger, under dynen på kalde ben..Bruksområdene er uendelige! Hvis du er interessert i en liten julegaveide kan du få "oppskriften" min her:


Klipp et innerstykke (jeg brukte bomull, men du kan også bruke lin) 102 x 42 cm
og brett. Knappenåler er greit å ha..


Når du har sydd langs kortsidene med vrangen ut, er er det kun en åpning igjen, denne er på den ene langsiden.


Vri stoffet, og stryk. Med ca 12 cm mellomrom tegner du opp en strek (jeg brukte hvit kajal..), slik at du til slutt får tre streker og fire rom som skal fylles med ris. Sy så over strekene. Jeg brukte sikk-sakk siden den blir finest på begge sider..Har hørt at man ikke bør bruke verken jasminris (lukter sterkt) eller hurtigris. Jeg kjøpte langkokt (20 min) middagsris og fylte hvert rom med 12 store ss ris.


Pass på at risene ligger i bunn slik at man ikke syr over disse. Den siste åpningen brettet jeg innover og sydde over..Voila! På max i microen/ ca 3 min. Prøv deg frem..


Risposen kan jo ikke vaskes i maskin, så jeg sydde et overtrekk i ullfilt. Her er målet ca 104 x 43 cm før jeg brettet og sydde igjen langside. Åpningen som vises brettet jeg litt innover, og la bånd under før jeg sydde kant.


Bok og rispose falt i smak hos mamsn. Jeg fikk pinnekjøtt, og er rimelig godt fornøyd med det også!


 God helg videre!

3 kommentarer:

 1. Kjempe god ide, Super julegåve!!

  Klem

  SvarSlett
 2. Så fin gave! Den må jo rett og slett være nyttig for de aller fleste :) *♥*

  SvarSlett
 3. AHA!!!!! Nu veit æ ka æ kan lag og gi til min kjære nyopererte stefar!! Tænkjuverrymeni PøbelChristine :-))
  klæm !

  SvarSlett