tirsdag 1. mai 2012

Førstehjelp fra krigens dager..

Svigerfar har en spennende jobb. Han er elektriker på U-båt, og stortrives! Han er også en stor hobbysamler, noe jeg synes er spennende:) For noen dager siden tenkte han på sykepleier-spiren, og reddet denne fra en fremtid på søppelhaugen. Førstehjelpsveskene   fikk soldatene utlevert under 2.verdenskrig.. Den er dessverre uten innhold, og nysgjerrigperen lurer veldig på hva den inneholdt  for 60 år siden!

Tror ikke jeg skal løpe rundt med denne i hjemmesykepleien i sommer,men på fritiden skal den brukes flittig!

12 kommentarer:

 1. Stilig! For en snill svigerfar:-)

  SvarSlett
 2. Så gøy med slike skatter :)
  Klem, Lillian

  SvarSlett
 3. Kjempe flott veske! Og den ser ikke så gammel eller. Du har en skatt der.

  Vicky

  SvarSlett
 4. wow! kul veske!!! Har bare skrevet ett av 3 innlegg fra Ikeaturen enda, men ikke et ord om humpete kjøring, hehehe, merket ikke så mye til det, bare koste meg jeg :D Var synd du måtte løpe så tidlig da, men det blir vel flere turer dit sånn etterhvert for en grundigere titt ;) *♥*

  SvarSlett
 5. Å, akkurat en sånn en trasket jeg rundt med på vidregående.
  Fant den i kjelleren til foreldrene mine, den var også fra 2VK.
  Minner...

  Kjempekul er den:-)

  Ha en god maikveld!

  SvarSlett
 6. Stilig! Heldige du :)

  SvarSlett
 7. Yes!! That's great to find such things!!! So cool, enjoy :))
  With love, Herma

  SvarSlett
 8. KULT!
  Det går sikkert an å finne ut av hva den inneholdt..
  klem, M

  SvarSlett
 9. Knall, knall fin! Så snill svigerfar er!! Ser du tok turen til IKEA på mandag! Eg var òg invitert, men var i Oslo den dagen - ikkje heilt feil, det heller:-)

  Klem til deg!

  SvarSlett
 10. Utrolig fin veske med interessang historie. Trappen er også suverent malt. Jeg maler enormt mye for tiden, siste prosjekt er samme type trapp. Det er jammen litt av et prosjekt.

  SvarSlett
 11. stlig mede slike "krigsvesker", (sønnen min har også fått tak i et par vesker :) søt bløogg du har :)

  SvarSlett
 12. Jeg kjøpte nettopp en lignende på digert loppemarked på Ekeberg her om dagen, ser nesten helt lik ut, og er like gammel. Min var med fullt innhold! :D Var ganske mange bandasjer med innlagt kompress, 4 enkle kompress, 3 trekantørkler, en blyant som hang i en tråd festet i et av hullene på "flappene" på innsiden. på andre siden var det en saks i tråd. Det var også en blokk med "skadelapper" som man fyllte ut på den skadde, med info om skaden, hvor pasienten var funnet, etc. :) Just in case du vill vite hva veskene var utstyrt med :)

  SvarSlett