mandag 8. august 2011

Mønster til besvær

Jeg er en novise på symaskin. Jeg streker rundt små plagg jeg vil sy en størrelse større til minsten, tar det meste på øyemål, og lar det stå til. Som oftest går det bra;)
Men før vi reiste på ferie tok jeg turen innom Stoff & Stil for å kjøpe mitt første mønster. Toalettvesker må man ha før man reiser på ferie! Brødposer duger også, ihvertfall har det gjort det i ti år..rødme*. .To av fem på vanskelighetsgrad, peace of cake! Jommen sa jeg smør..Har ikke vært så sint på lenge! Fantaserte om hvor grusom jeg kunne være med disse uforståelige papirene..Skulle jeg brenne dem? ? 
Ved å legge mønsteret (som var oversatt på et meget fantasifullt språk)til side, gikk det på et vis..Jeg streket, målte og sydde, og kommer ikke til å kjøpe en oppskrift på veldig  veldig lenge..Mine favorittfarger i sommer! Godt å ha en Pøbelmann-farmor å arve av<3

21 kommentarer:

 1. Så fine de var, alle sammen! Ser ut som du har knekket møsnterkode/språket med glans. Syns mønstre er håpløst deprimerende lesning, og blir bare sur og gjør det på min måte heller..til varierende hell. Disse likte jeg kjempegodt! Flinka!!

  SvarSlett
 2. Dei ser no så flotte ut at...! Stilige stoff du har brukt:)
  Mønster er ikkje alltid berre berre, men det verste er jo når du må teikne av frå eit ark med tusen strekar i alle retningar...

  SvarSlett
 3. Dette så jo veldig fint ut da! Kjempefine stoff du har brukt. Jeg har ikke tort å prøve meg på mønstre ennå jeg. Jeg kjøpte et kjolemønster for et par år siden og hadde store planer om å sy kjoler til jentene våre. Det har blitt med planene gitt... :)

  SvarSlett
 4. Resultatet ble ihvertfall bra, selv om det var mye irritasjon underveis:) Jeg er ikke glad i stoff&stil sine mønstre heller. Jeg må ha steg for steg med bilder!

  SvarSlett
 5. INGEN grunn til å tenke på besverligheter nå.
  Disse ble utrolig flotte!!

  SvarSlett
 6. Så flink du har vært...
  Du gav iallefall ikke opp ;)
  Også ble de jo nydelige alle sammen!

  Elsker fargene du viser...

  Klem May Helen

  SvarSlett
 7. Kjempefint resultat. jeg har sydd etter Stoff&Stil-mønster en gang, og aldri mer (tror jeg ihvertfall). Det var ikke lett å forstå forklaringen på fremgangsmåten. Heldigvis hadde jeg sydd en del fra før og klarte å tenke ut hvordan jeg skulle gjøre det. Nei, Burda på engelsk er lettere:-)

  SvarSlett
 8. Kjempefine. Gjør jo ingenting å sy uten mønster når det blir så bra som dette :)

  SvarSlett
 9. Wow! Kjempelekre! *imponert*
  Og så så fine bilder!!!:D
  Sees vel i morgen;)
  Klem

  SvarSlett
 10. Så bra du fikk til disse like sakene under her...

  Ha..ha...unskyld at jeg ler, men jeg kjenner meg sånn igjen. Jeg er så imponert over at du har sydd de ferdig jeg...Jeg må ta meg pause og så komme tilbake til maskina, hvis ikke eksplodere jeg...smil...Er så nybegynner og så utålmodig ;)

  De ble jo rålekre da, også så nydelige mønster på stoffene. Prøvde å finne meg en favoritt, men synes at de alle var så kule på hver sin måte.

  Tenk at du klarte det, selv om du ble irritert...Girlpower, sier jeg bare altså! Klæm

  SvarSlett
 11. Så fine de ble!! Tross kranglete mønster ;) Veldig fine stoff! Skulle selv sy trekk til noen puter, ble bare frustrert og sint. Endte med at jeg sydde alt midt på natta, da perfeksjonisten i meg hadde lagt seg ;)

  SvarSlett
 12. De ble kjempefine, ser jo helt perfekte ut! Mønstre er som oftest noe herk! Dine sommerfavorittfarger er også mine favoritter! Ha en fin dag!
  Klem fra Anne

  SvarSlett
 13. He he :) Jeg kjenner meg så godt igjen ;) Disse mønstrene fra S&S er ikke akkurat så lette å lese . Men du har jo klart det ! Veldig fine farger og mønstre du har valgt på toalettveskene :) Gratulerer med en applaus fra Trøndelag :)

  Klem fra Janne

  SvarSlett
 14. Da vet jeg hva jeg skal holde meg unna iallefall!! *ler*
  Skjønner veldig godt frustrasjonen din, men FY SØREN så bra resultatet ble, og det UTEN mønster!! Du er FLINK altså! :-)
  Og stoffene var jo til å spise opp!
  Me like very much:-)

  Håper du får en alldeles strålende tirsdag, frøken:-)

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 15. Men...du gav ikkje opp! Dei vart nydelege! Eg hadde kasta både papir og symaskina ut vindauge, slikt har eg ikkje tolmod til. Hærlege mønster!

  Klem Hanne

  SvarSlett
 16. Kjenner meg så godt igjen! Når en kjenner det koker og får lyst til å kaste både mønster og halvsydde saker rett inn i ovnen...Mye rart rundt om kring når det gjelder mønster og beskrivelser. Jeg må ha masse bilder ellers faller jeg av lasset.

  Toalettveskene dine ble flotte! Du har i det hele tatt en veldig inspirerende blogg!

  SvarSlett
 17. Ej, hvor er de fine. Jeg synes, du er ganske dygtig med en symaskine ;) Og tro mig- kender godt mønsterkriserne! Det kan være umuligt altså!

  SvarSlett
 18. Mønster er oppskrytt ;) Resultatet ble jo suverent fint. *♥*

  SvarSlett
 19. Kjempefine!!!!!!! Jeg har absolutt mønsterskrekk! Kan gå an på noen få ting, men ellers bare klipper jeg ivei og tråkler det sammen :p Herlige feriebilder under her! I morgen er det jobb igjen for min del, og jeg er IKKE klar. Hvor tok denne sommeren veien? Også jeg som skulle ha tid til å sy så mye da.. Jaja, kanskje til helga :) KLEM.

  SvarSlett
 20. Hm, har også prøvd meg på oppskriftene til stoff og stil, da med vanskelighetsgrad 1....... Fikk det ikke til, men det gikk med egen fantasi. tror man får holde seg til de flotte stoffene dems jeg.

  SvarSlett
 21. Du, flott seng du har bidratt med i siste utgave av ROM123. Den likte jeg!

  SvarSlett