søndag 16. januar 2011

Oldefar- Amerikafareren

Oldefar hadde store svarte briller, lite hår, litt rund mage, og gikk alltid i strikkejakke.
Når jeg var liten stod jeg  i vinduet til mormor og speidet bortover skogen når han var ventet på besøk. Han bodde "oppå haugen", og kom seg rundt med stokk. Han var snill og tøysete, og så luktet han oldefarI de harde trettiårene reise han til Amerika over to perioder for å jobbe. Tenk å forlate familien i så mange uvisse år.. Jeg er glad vi lever nå..
Han var veldig ivrig etter å vise mamma og min tante globusen sin når de var liten, og han pekte og fortalte historier om det flotte AmerikaNå er begge barna hans døde og huset ble tømt denne uken.. (ved flere anledninger hadde det ristet hardt i håndtakene, så det var nok en som ikke likte at noen rotet i tingene hans..)
Disse to fine skulle til fyllingen, og jeg er veldig glad for at mamma reddet dem!  Lampen som er håndlaget av en Kåre Nilsen i Bergen må ha skjerm og en skikkelig rengjøring. Leker litt med tanken om å spraymale den...Hva synes dere?
Tusen hjertelig takk for alle de fine kommentarene dere har lagt igjen på barnerom-innlegget! Jeg blir så glad så glad!  Fin søndagskveld til alle som titter innom- hvor denne helgen har blitt av vet jeg ikke..

17 kommentarer:

 1. Den lampefoten tror jeg definitivt hadde gjort seg som hvit;-)
  Klem Elin

  SvarSlett
 2. For en nydelig mimring om oldefar! Så fint dere fikk reddet globusen som det var så mange minner knyttet til og denne flotte lampefoten.
  Skery med handtak som beveger seg av seg selv...

  Ja, den blir nok fin hvis du spraymaler den. Både nøytral eller en annen sprek farge. Jeg har ikke hvert med deg så lenge at jeg vet hvilke farger du har i stua, men alltid morsomt å ta igjen farger synes jeg. Lykke til! :) Siw

  SvarSlett
 3. Det der er den FINESTE globusen jeg noen gang har sett! Så bra at du fikk ta vare på den! :D
  Og så skjønn den lampa, jeg stemmer for å ha den akkurat slik å finn en kul skjerm til! Om du ikke blir fortrolig med den får du heller spraye den senere! There is no turning back! ;)
  Og, forresten, jeg digger navnet på bloggen din!!

  SvarSlett
 4. Jeg er enig med Datt.. Behold den sånn en stund og se.. Tenk om du angrer viss du er for raskt ute med å spraye den? Risting i håndtak?? Fydda!! Jeg er ekstremt overtroisk og veeeeeeldig redd ;) Hihi ;)

  SvarSlett
 5. Så heldig du er som har en så fornuftig mamma :) Gøy å ha et minne om din Oldefar.Den globusen var mega fin :) og lampa tror jeg gjør seg sprayet . Jeg husker også at morfar luktet så godt, han tygde skrå. jeg elsket å se på han når han skar seg en bit skrå ved vasken . Der hadde han en ståløse som han drakk vann av , og spyttet skrå ;) Rart at jeg likte det ..:) :)
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 6. Så gøy!! Jeg sier spray!! Hvit :)

  SvarSlett
 7. Oi, mannen min sin morfar het Kåre Nilsen og var snekker i Bergen! Det var jo litt av et sammentreff :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for innspill!! Klarer ikke helt å bestemme meg, så kanskje jeg skal vente litt..Men hvis jeg skal spraye..er det bare til å kjøre på, eller må jeg pusse først? Har kun erfaring med pensel jeg:)

  Og Fru N: så morsomt hvis det er DEN Kåre Nilsen da! Verden er jammen santen ikke stor;)

  SvarSlett
 9. Flotte ting begge to, og så koselige oldefar-minner:-) Jeg hadde ikke sprayet den. Syns den var nydelig! Prøv i hvert fall med en kul skjerm først og se:-) Nå scrolla jeg opp og titta på den igjen. Fy flate!! Er den flotte glansen i den, jo. Blei nesten forelska, jeg. Bra å ha en mamma som kjenner en;)
  Klem, Elin

  SvarSlett
 10. så fine ting mammaen din fikk redda fra søppelfyllinga:) Jeg har en globus akkurat likedan som din, den er jeg så glad for:)Lampa bør få være som den er, synes jeg:)En skjerm i friske farger blir fint på den:)

  Ha ei flott uke:)

  Klemmer fra Trine:)

  SvarSlett
 11. heihei!
  for en herlig globus
  & en spennende oldefar-historie!
  hm!..spraye/male...ojoj, litt vanskelig det der!
  hadde kanskje ventet, og sett ann litt..
  blir spennende å se hva du velger, iallefall :0)
  ..og til barnerommet under ♥ ♥ ♥
  ..ha en fin ukestart!klem

  SvarSlett
 12. Jeg sier IKKE spray! Ut i fra bildet, så er den fin slik den er..
  Et riktig så koselig innlegg. Det er så kjekt med slike historier :)

  Klemmeklem fra Milla

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 14. Heisan..

  Det var fine ting du arvet! Hadde nok ikke malt den der tror jeg, den var så fiin slik den sto...

  Klem fra meg

  SvarSlett
 15. Jeg DIGGER den lampa!Åh, jeg ser for meg at den er lekker i mange mange farger, men den er jo også kjempefin sånn den er.Stemmer i med dem som synes du burde vente litt før du spraymaler.
  Ristet det i dørene?Ohhhh, småskummelt!Men hvis noen kommer og roter i mine ting etter min død, DA skal jeg både riste i dører og rasle med kjetttingene mine......

  SvarSlett
 16. Så mye fint her inne hos deg!:) Kjempe fint innlegg du hadde her, med flott historie og flotte ting!:) Jeg legger meg til som følger jeg! Ønsker deg en fin dag videre!

  SvarSlett
 17. Å ja, vent litt før du spraymaler, tenk litt til ;) Så fine ting. Å så heldig du er som har fått oppleve å ha en oldefar og en mormor. Jeg lurer på hvordan det er. Sikkert veldig fint. Ha en fin kveld

  SvarSlett