onsdag 29. april 2015

Før/etter - mancave

De fleste har vel et rom de gremmes litt (vel mye) over. Hos oss går det under "datarommet", og jeg unngår helst å gå inn der. Helt til ånden plutselig kom over oss! Mandag kjøpte vi gulv og tirsdag startet vi å rive tapet. Jeg skal ikke skryte på meg noe som helst i dette rommet, bortsett fra litt flikking har Pøbelmann gjort det meste selv. Men fjerning av tapetlim var faktisk gøy! Når det gikk så lett ved hjelp av limfjerner ville flere i familien hjelpe til!

Disse grønnfargene er kjempefine, men jeg får ikke dem til å passe i huset vårt. Siden de har vært pakket vekk i noen år nå synes jeg det er helt greit å spraymale dem. Bedre at de kommer frem i lyset og blir brukt!

Den brune klikklaminaten ble erstattet at et lunt furugulv, og vegger, tak og lister ble malt. Skuffene, pluss arbeidsbenken (som er en kjøkkenbenk i laminat) er fra IKEA.
Nå har vi fått hver vår arbeidskrok, og jeg er kjempefornøyd! Det er blitt myyye lysere-  det eneste som mangler nå er bilder:)

søndag 5. april 2015

Blomsterpyntet festbord


Våren er over oss og det er atter en tid for bryllup, konfirmasjoner og dåp.
Noen velger å ha festivitasen hjemme mens andre leier lokaler. Et felles must er blomster på bordene. Det frisker opp et langbord,og kan myke opp et ellers sterilt lokale.
Du trenger slettes ikke bruke mye av budsjettet på bestilte blomsteroppsatser. Mye kan du gjøre selv, med litt hamstring av hermetikk, syltetøy- og sjokolademelkglass i månedene før.



Nå finnes det jo grenser for hvor mye hermetikkmat vi klarer å trykke i oss på noen uker, så hør med familie og venner om de kan ta vare på emallasje også.
Poenget er å bruke disse som vaser til avskårne blomster. Noe av det fineste (og rimeligste) jeg vet er markblomster, men bruk de blomstene hovedpersonen(e) liker best.


Jeg har vasket og tørket hermetikk og syltetøyglass. Deretter har de fått to runder med hvit spraymaling. Sett glass og burker på hodet, og spray i vei. Gjøres utendørs og helst nå 
vindstyrken er under 5!


Ønsker du et renere uttrykk kan du bruke glassflasker. Mine har inneholdt sjokolademelk, men er perfekt som vaser også. Lurer du på hvordan du fjerner etikketer med lim, lar dette seg lett løsne ved å ha flaskene i kaldt vann noen timer.



God feiring!